Citromos habos
- Gábor
- 2018-08-10
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ez a recept is a férjem nagymamájától származik. Nagy melegben igazán kitűnő, gyorsan összerakható sütemény. Az a furcsa benne, hogy bárki először megkóstolja, úgy érzi, hogy túróval készült 😀
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
330 gr 20%-s tejföl
500 ml habtejszín
12 ek kristálycukor
1 csom vaníliáscukor
1 db nagyobb citrom
Elkészítés:
A tejfölt habosra keverjük a cukrokkal, a citrom reszelt héjával és levével.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe.
Egy tál alját kirakjuk tejben megforgatott babapiskótával, majd elkenjük rajta a krém harmadát. Ismét egy sor tejes babapiskóta, majd a krém és ezt mégegyszer.
Hűtőbe tesszük kb fél napra, de a legjobb ha 1 napra.