Citromos habos

Ez a recept is a férjem nagymamájától származik. Nagy melegben igazán kitűnő, gyorsan összerakható sütemény. Az a furcsa benne, hogy bárki először megkóstolja, úgy érzi, hogy túróval készült 😀

Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta

330 gr 20%-s tejföl

500 ml habtejszín

12 ek kristálycukor

1 csom vaníliáscukor

1 db nagyobb citrom

Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a cukrokkal, a citrom reszelt héjával és levével.

 

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe.

Egy tál alját kirakjuk tejben megforgatott babapiskótával, majd elkenjük rajta a krém harmadát. Ismét egy sor tejes babapiskóta, majd a krém és ezt mégegyszer.

Hűtőbe tesszük kb fél napra, de a legjobb ha 1 napra.