keksztekercs

Kókuszos keksztekercs

Ebből a sütiből érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Én mindig így teszek, mert nagyon hamar elfogy. De most úgy jártam, hogy körbe néztem itthon és találtam 2 db rumaromát. Az egyik már a sütiben volt, majd kibontottam a másikat és elkezdtem önteni. Na és akkor vettem észre, hogy málnapros ételfesték volt 😀 Abba hagytam a beleöntését, és úgy gondoltam, hogy miért ne lehetne a tölteléke rózsaszín? Ezért rózsaszín lett 😀

Hozzávalók a masszához:

  • 30 dlg darált háztartási keksz
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db rumaroma
  • 2 ek főzött kávé
  • 2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg langyos vagy szobahőmérsékletű margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A massza alapanyagait összegyúrjuk. Olyan kókuszgolyó állagú lesz.
  • 2 részre osztjuk.

20161224_143204

  • Kikeverjük a krémet is.

20161224_143219

  • Deszkára kókuszreszeléket szórunk és kinyújtjuk rajta téglalap alakúra a masszát.

20161224_143210

20161224_143422

  • Rákenjük a krém felét úgy, hogy mindenhol érje.

20161224_143550

  • Fetekerjük és folpackba csomagoljuk.

20161224_143702

20161224_143810

20161224_143944

  • Kb 1 nap alatt megdermed és tálalható is.

20161224_210223

Tippek:

  • Kb 1 nappal a fogyasztás előtt készítsük el, mert így van ideje összeérni az ízeknek és megpuhulni a darált keksznek is.
  • Ha kisgyerek van, akkor a krémet vagy a masszát lehet ételfestékkel is színezni.
  • A legjobb, ha egész kekszet saját magunk darálunk, mert a gyári darált keksz nagyon por állagú. A házi daráltban legalább vannak nagyobb morzsák.