Kókuszos keksztekercs
- Ildi
- 2016-12-25
- Édesség/Desszert
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ebből a sütiből érdemes rögtön dupla adagot készíteni. Én mindig így teszek, mert nagyon hamar elfogy. De most úgy jártam, hogy körbe néztem itthon és találtam 2 db rumaromát. Az egyik már a sütiben volt, majd kibontottam a másikat és elkezdtem önteni. Na és akkor vettem észre, hogy málnapros ételfesték volt 😀 Abba hagytam a beleöntését, és úgy gondoltam, hogy miért ne lehetne a tölteléke rózsaszín? Ezért rózsaszín lett 😀
Hozzávalók a masszához:
- 30 dlg darált háztartási keksz
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 db rumaroma
- 2 ek főzött kávé
- 2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg langyos vagy szobahőmérsékletű margarin
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A massza alapanyagait összegyúrjuk. Olyan kókuszgolyó állagú lesz.
- 2 részre osztjuk.
- Kikeverjük a krémet is.
- Deszkára kókuszreszeléket szórunk és kinyújtjuk rajta téglalap alakúra a masszát.
- Rákenjük a krém felét úgy, hogy mindenhol érje.
- Fetekerjük és folpackba csomagoljuk.
- Kb 1 nap alatt megdermed és tálalható is.
Tippek:
- Kb 1 nappal a fogyasztás előtt készítsük el, mert így van ideje összeérni az ízeknek és megpuhulni a darált keksznek is.
- Ha kisgyerek van, akkor a krémet vagy a masszát lehet ételfestékkel is színezni.
- A legjobb, ha egész kekszet saját magunk darálunk, mert a gyári darált keksz nagyon por állagú. A házi daráltban legalább vannak nagyobb morzsák.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.