Diós kosárka
- Ildi
- 2017-01-10
- Édesség/Desszert, Karácsony
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
A tésztához:
40 gkd finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
25 dkg margarin
A töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
savanykás baracklekvár vagy dzsem
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg egybe áll a tészta és nem morzsálódik.
Felverjük a tojásfehérjét és belekeverjük a többi alapanyagot.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, de én a szilikon sütőlapon szoktam, liszt nélkül. Egy kistállal kör alakú formákat szaggatunk belőle.
A kosárformákat kivajazzuk, de én mostanában időspórolás miatt a muffin sütőt szoktam kivajazni. Minden lukat kibélelünk egy tésztával. Ha levegős az alja, akkor hústűvel megszúrjuk. Erre egy kis lekvárt teszünk, majd egy kisebb evőkanál krémet. Ezt egy kicsit lenyomjuk.
Kb 190 fokra előmelegített sütőben sütjük. 15-20 perc alatt készre sül. Arra figyeljünk, hogy még melegen kifordítsuk a formából, merrt ha kihűlt nagyon, akkor visszadermed a margarin és nem jön ki rendesen.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.