Bolognai knorr alapporból

A története ennek az, hogy részt veszek egy „kutatási csoportban”, ahol kaptunk pár tasak alapport és véleményeztetni kell nekünk és a környező ismerősőknek, barátoknak, családtagoknak. Megosztom veletek mi lett az alapporból készített bolognaimnak. Tényleg egyet tudok csak mondani, hogy akinek nincs ideje házira, vagy nincs pénze bevásárolni mindenféle alapanyagot, az használja ezt. Ízlés szerint csak cukorral és oregánóval kellett nekem kiegészíteni.

Hozzáteszem dupla adagot készítettem, mert amit ír a tasak, hogy 20 dgk hús 3 főre, szerintem elég kevés…

Hozzávalók:

2 fej hagyma

80 dkg darálthús

3 ek olaj

4dl víz (mert szaftosabban szeretem)

2 tasak knorr bolognai fix (az új csomagolású)

1 ek oregánó

2-3 ek cukor

Elkészítés:

A hagymát olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst.

Ráöntjük a víz felét. Amikor elfőtt a víz, mehet rá az alappor. Annyiból jó ez az újfajta alappor, hogy ebben van répa kocka és szárított paradicsom is és nincs benne tartósítószer, mert új fajta eljárással tartósították.

Bele tesszük az oregánót és a cukrot. Ha szaftosabbra szeretnénk akkor a maradék vízből fokozatosan öntünk hozzá.

Leave A Comment