Gyümölcskenyér

gyumolcskenyer

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 40dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • aszalt sárgabarack
  • aszalt szilva
  • narancs ízesítésű kandírozott vörös áfonya
  • dióbél
  • 1 csomag sütőpor

Mázhoz:

  • kb 3 ek porcukor
  • picike víz

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal.
  • Felverjük a tojásfehérjét.
  • Beletesszük a habot, az aszalványokat és összekeverjük a habbal, majd beletesszük a lisztet.
  • 180fokon sütjük kb 10 percig, majd közepes hőfokon kb 40-50percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Lekenjük a mázzal és díszítjük.
  • Ebből a mennyiségből két kisebb jön ki.

20161223_185913