Krumpligombóc leves

Ez egy maradék étel. Azért nevezem így, mert a fő alapanyaga megmaradt étel. Ez lehetne gnocci leves is, hiszen a gnoccinak is ez az alapja, a törtkrumpli.

Hozzávalók:

megmaradt krumplipüré

1 db tojás

finomliszt

2 szál zeller

3 ek sűrített paradicsom

1 kisebb fej hagyma

pirospaprika

bors

Elkészítés:

A krumplipüréhez hozzátesszük az egész tojást és teszünk hozzá lisztet, összegyúrjuk.

 

Annyi lisztet kell hozzá tenni, amíg gombócot nem tudunk formázni belőle és nem ragad a kezünkhöz.

Ekkor kisebb „kukacokat formázunk” és feldaraboljuk, tálcára tesszük. Ilyenkor ügyelni kel arra, hogy sok liszt legyen rajta és folyamatosan rázogassuk, forgassuk össze, mert különben összeragad.

A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, hozzátesszük a paradicsompürét és a fűszereket, majd felöntjük bőségesen vízzel.

Ha felforrt a víz, beletesszük a „gombócokat” és onnan amikortól feljöttek a víz tetejére, addig főzzük még, míg másfélszeresére dagad a gombócka.

 

Leave A Comment