Krumpligombóc leves
- Ildi
- 2017-11-30
- Leves
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ez egy maradék étel. Azért nevezem így, mert a fő alapanyaga megmaradt étel. Ez lehetne gnocci leves is, hiszen a gnoccinak is ez az alapja, a törtkrumpli.
Hozzávalók:
megmaradt krumplipüré
1 db tojás
finomliszt
2 szál zeller
3 ek sűrített paradicsom
1 kisebb fej hagyma
pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A krumplipüréhez hozzátesszük az egész tojást és teszünk hozzá lisztet, összegyúrjuk.
Annyi lisztet kell hozzá tenni, amíg gombócot nem tudunk formázni belőle és nem ragad a kezünkhöz.
Ekkor kisebb „kukacokat formázunk” és feldaraboljuk, tálcára tesszük. Ilyenkor ügyelni kel arra, hogy sok liszt legyen rajta és folyamatosan rázogassuk, forgassuk össze, mert különben összeragad.
A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, hozzátesszük a paradicsompürét és a fűszereket, majd felöntjük bőségesen vízzel.
Ha felforrt a víz, beletesszük a „gombócokat” és onnan amikortól feljöttek a víz tetejére, addig főzzük még, míg másfélszeresére dagad a gombócka.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.