Kecsapos hús

Ezt a receptet férjem nagymamájától kaptam, náluk ez amolyan családi étel. Eredeti nevén emeletes borda.

Hozzávalók:

20 szelet karaj

szeletelt bacon szalonna

1 csomag paprikás szalámi

2 fej lilahagyma

10-15 dkg reszelt sajt

500 ml főzőtejszín

500 ml kecsap

bors

őrölt kömény

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Egy kizsírozott tepsibe leteszünk 10 szeletet.

A hagymát felkarikázzuk.

Szeletenként egy bacon szalonnát , majd egy karika hagymát, egy csipet sajtot és 2 szelet szalámit helyezünk rá, majd befedjük a többi szelet hússal.

Egy tálban a kecsapot, főzőtejszínt és a maradék sajtot összekeverjük. Fűszerezzük egy csipet köménnyel. Ezzel nyakon öntjük az emeletes husit és alufóliával letakarjuk.

Mehet a sütőbe, közepes lángon. Hús szelet vastagságtól függően 1-1,5 órát sütjük. De ha könnyen belecsúszik a villa, akkor már jó.