
Kecsapos hús
- Ildi
- 2019-11-27
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet férjem nagymamájától kaptam, náluk ez amolyan családi étel. Eredeti nevén emeletes borda.
Hozzávalók:
20 szelet karaj
szeletelt bacon szalonna
1 csomag paprikás szalámi
2 fej lilahagyma
10-15 dkg reszelt sajt
500 ml főzőtejszín
500 ml kecsap
só
bors
őrölt kömény
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Egy kizsírozott tepsibe leteszünk 10 szeletet.
A hagymát felkarikázzuk.
Szeletenként egy bacon szalonnát , majd egy karika hagymát, egy csipet sajtot és 2 szelet szalámit helyezünk rá, majd befedjük a többi szelet hússal.
Egy tálban a kecsapot, főzőtejszínt és a maradék sajtot összekeverjük. Fűszerezzük egy csipet köménnyel. Ezzel nyakon öntjük az emeletes husit és alufóliával letakarjuk.
Mehet a sütőbe, közepes lángon. Hús szelet vastagságtól függően 1-1,5 órát sütjük. De ha könnyen belecsúszik a villa, akkor már jó.