vargabeles

Vargabéles mazsola nélkül

vargabeles

Az új albérletben az első süteményem ez volt, és meg kell hagyni, elég hamar elfogyott 🙂 Erre a receptre egy régi újságban találtam rá. Gondoltam, gyorsan megvan, nem is annyira laktató, így hát a sorsa adott volt.
Rákerestem a történetére az interneten, és ezen a blogon meglepő dolgokat találtam. Érdekes…

Hozzávalók: 

50 dkg tehéntúró (félzsíros)

3 dl tejföl (20%-os)

20 dkg margarin

25 dkg cérnametélt (8 tojásos)

15 dkg porcukor

1 ek vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

1 csomag réteslap (előhűtött)

0.5 dl olaj

4 db tojás

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukor felével.

Hozzáadjuk az átmorzsolt túrót, a tejfölt és a tésztát.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

Egy magasabb falú tűzálló edényt kikenünk olajjal, ráfektetjük a réteslap felét. Minden réteget megkenünk olajjal. Ezen eloszlatjuk a túrós masszát. Befedjük a réteslap másik felével.

Előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig kb 180 fokon.

Leave A Comment