Vargabéles mazsola nélkül
- Ildi
- 2017-01-25
- Édesség/Desszert
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Az új albérletben az első süteményem ez volt, és meg kell hagyni, elég hamar elfogyott 🙂 Erre a receptre egy régi újságban találtam rá. Gondoltam, gyorsan megvan, nem is annyira laktató, így hát a sorsa adott volt.
Rákerestem a történetére az interneten, és ezen a blogon meglepő dolgokat találtam. Érdekes…
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
3 dl tejföl (20%-os)
20 dkg margarin
25 dkg cérnametélt (8 tojásos)
15 dkg porcukor
1 ek vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag réteslap (előhűtött)
0.5 dl olaj
4 db tojás
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a puha margarinnal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukor felével.
Hozzáadjuk az átmorzsolt túrót, a tejfölt és a tésztát.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
Egy magasabb falú tűzálló edényt kikenünk olajjal, ráfektetjük a réteslap felét. Minden réteget megkenünk olajjal. Ezen eloszlatjuk a túrós masszát. Befedjük a réteslap másik felével.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig kb 180 fokon.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.