Hólabda torta
- Ildi
- 2017-03-26
- Édesség/Desszert
- Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ez a torta a hólabda tésztájából készül. A hólabda sütemény mennyisége 2 db tortaformára elgendő. Lehet úgy is készíteni a tortát, hogy tepsiben sütjük meg a piskótát, majd egy lábas segítségével tortaformát vágunk ki belőle. A megmaradt piskótából pedig a hólabdát készítjük el.
Hozzávalók:
Tésztához:
8 tojás
40 dkg finomliszt
40 dkg porcukor
2,2 dl víz
2,2 dl étolaj
3 ek kakaópor
1 cs sütőpor
Krémhez:
1 cs főzős vaníliapuding por
4 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kókuszreszelék a külsejére
tortabevonó a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a többi alapanyagot is.
A tojáshabot óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
A pudingot megfőzzük a tejjel.
A margarint habosra keverünk a porcukorral.
Ha kihűlt a puding, akkor a margarinos krémet elkeverjük benne.
Ha kihűlt a piskóta tészta, akkor kettévágjuk és bőven megkenjük belül, körben és a tetején krémmel, majd bevonjuk a kókuszreszelékkel.
Az elkészült tortánk tetejét olvasztott tortabevonóval lecsurgatjuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.