Hólabda

Hozzávalók:

Tésztához:

8 tojás

40 dkg finomliszt

40 dkg porcukor

2,2 dl víz

2,2 dl étolaj

3 ek kakaópor

1 cs sütőpor

Krémhez:

1 cs főzős vaníliapuding por

4 dl tej

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

kókuszreszelék a külsejére

tortabevonó a díszítéshez

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a többi alapanyagot is.

A tojáshabot óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

A pudingot megfőzzük a tejjel.

A margarint habosra keverünk a porcukorral.

Ha kihűlt a puding, akkor a margarinos krémet elkeverjük benne.

Ha kihűlt a tészta, akkor kettévágjuk és pogácsaszaggatóval formákat szaggatunk belőle. A pogácsa formákat bőven megkenük belül, körben és a tetején krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Az elkészült pogácsa formák tetejét olvasztott tortabevonóval lecsurgatjuk.

Leave A Comment