hamburger huspogacsa

Házi hamburger hús

Hozzávalók:

0,5 kg darált sertéshús

0,5 kg darált marha hús

2 fej vöröshagyma

2 kk só

1 kk őrölt feketebors

7 ek worchester szósz

1 db tojás

2 ek étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A húshoz tesszük a hozzávalókat és jól összegyúrjuk.

Kézzel megformázzuk a húst. Ki vékonyabbra, ki vastagabbra. Azzal számoljunk, hogy sütés közben a húspogácsánk kb 1/3-al kisebbre összesül!

Egy serpenyőbe beletesszük az olajat, aztán kb 200 fokon ( gázsütőnek a majdnem a közéspő fokozatán) megsütjük az egyik oldalát. Sütés közben egy krumplinyomóval kinyomkodjuk belőle a folyadékot. Addig süssük az oldalakat, amíg a krumplinyó használata közben mér nem távozik húslé a húspogácsából. Ha kontaktgrillt használunk, akkor egy kis olajjal megkenve kisütjük.

 

Leave A Comment