Házi hamburger hús
- Ildi
- 2017-04-29
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús
0,5 kg darált marha hús
2 fej vöröshagyma
2 kk só
1 kk őrölt feketebors
7 ek worchester szósz
1 db tojás
2 ek étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A húshoz tesszük a hozzávalókat és jól összegyúrjuk.
Kézzel megformázzuk a húst. Ki vékonyabbra, ki vastagabbra. Azzal számoljunk, hogy sütés közben a húspogácsánk kb 1/3-al kisebbre összesül!
Egy serpenyőbe beletesszük az olajat, aztán kb 200 fokon ( gázsütőnek a majdnem a közéspő fokozatán) megsütjük az egyik oldalát. Sütés közben egy krumplinyomóval kinyomkodjuk belőle a folyadékot. Addig süssük az oldalakat, amíg a krumplinyó használata közben mér nem távozik húslé a húspogácsából. Ha kontaktgrillt használunk, akkor egy kis olajjal megkenve kisütjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.