Menzás paradicsomos káposzta
- Ildi
- 2017-04-27
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ez az étel az, amit még nagypapám főzőtt nekem mindig. Imádtam. Mikor meghalt, a nagynéném ugyan úgy főzte meg nekem. Sokszor készítettük együtt, így ellestem. De mint mindenhol, itt sem volt pontos recept. Mióta a nagynéném is távozott közülünk, én vettem át a családban ennek az ételnek a főzését.
A másik sztori ezzel kapcsolatban, hogy jóban vagyunk a szomszédainkkal, és egyszer megkérdeztem, hogy kérnek e. Azt válaszolták, hogy csak a család férfi tagja szereti. Vittem neki. Aztán a következő alkalomkor már a család többi tagja is megszerette 🙂 Elég vicces volt 😀
Ezért mikor készítem, nagy mennyiségben állok neki. Előveszem a 10 literes lábast, majd amikor elkészült, mehet a porciózás.
Hozzávalók:
2 kisebb fej fejeskáposzta (kb 2,5-3kg torzsa nélkül)
2 fej vöröshagyma
1 ek vegeta vagy delikát
1 ek só
8 ek kristálycukor
4 ek ketchup
360 gr sűrített paradicsom
500 ml paszírozott paradicsom (de lehet 2 liter paradicsomlé helyette)
4 púpos ek finomliszt
9 ek étolaj
1 ek pirospaprika
Elkészítés:
A káposztát uborkagyalun lereszeljük. Beletesszük a lábosba.
A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk és hozzátesszük.
Beletesszük a vegetát/delikátot, a paradicsom sűrítményeket vagy a paradicsom levet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főzni.
Ha megfőtt a káposzta és úgy látjuk, hogy sok rajta a víz, akkor merjünk le belőle annyit, hogy csak pont ellepje. Majd mehet bele a ketchup, cukor és a só.
Felteszünk egy rántást a llisztből és olajból. Ha megbarnult a liszt akkor mehet bele a pirospaprika és már keverhetjük is hozzá a káposztához.
Összeforraljuk és el is készültünk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.