Házi bolognai (fixáló nélkül)
- Ildi
- 2017-01-21
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a nagynénémtől tanultam. Az ő bolognaiját ettem meg egyedül. Hasonlított a régi jó menza féle ételhez. Eddig nem volt tökéletes receptem, mert „ránézésre” szoktam ezt elkészíteni, de a múltkor mielőtt beletettem volna ezt-azt, felírtam, hogy miből mennyit teszek bele. Amikor azt írom, hogy kanál, akkor nyugodtan mehet púpuzott kanállal is. Úgy jó, ha fűszeres.
Ráadásul ez a mennyiség elég sok, de nálunk nagyon hamar elfogy, mert szerencsére a családban mindenki nagyon szereti, és mint már azt írtam, nagyon szeretünk enni.
Ha megmarad, akkor ne dobjuk ki, mert fagyasztóba rakva akár a következő pizzánk szuper feltétje is lehet. Vagy a mexikói csilisbabunk alapja.
Hozzávalók:
2 db kisebb fej hagyma
1 kg darált sertés hús (jobb az, amit a hentes darál, mert az nem lesz olyan kukac formályú, minta bolti darált hús)
1 kk fokhagyma (lsd: fokhagymakrém )
6 ek sűrített paradicsom
1 ek só
1 ek vegeta
2 ek őrölt pirospaprika
1 ek morzsolt oregánó
1 ek morzsolt bazsalikom
1/2 ek őrölt feketebors
3 púpozozz ek ketchup
5 ek kristálycukor
Tálaláshoz:
reszelt sajt
főtt spagetti tészta
Elkészítés:
Kis olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
Hozzátesszük a darálthúst és a fokhagymát, jól szétnyomkodjuk, majd „kifehérítjük”. Értem ez alatt, hogy a hús színe kicsit fehérebb lesz és kiengedi a levét.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husit és beleteszünk a ketchup és a cukor kivételével mindent. Így belefőnek az ízek a husiba.
Lassú tűzön elfőzzük róla a vizet. Ha elfőtte a vizet, beletesszük a ketcupot és a cukrot is.
Összerottyantjuk és már kész is.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.