bolognai spagetti

Házi bolognai (fixáló nélkül)

20170104_175152

Ezt a nagynénémtől tanultam. Az ő bolognaiját ettem meg egyedül. Hasonlított a régi jó menza féle ételhez. Eddig nem volt tökéletes receptem, mert „ránézésre” szoktam ezt elkészíteni, de a múltkor mielőtt beletettem volna ezt-azt, felírtam, hogy miből mennyit teszek bele. Amikor azt írom, hogy kanál, akkor nyugodtan mehet púpuzott kanállal is. Úgy jó, ha fűszeres.

Ráadásul ez a mennyiség elég sok, de nálunk nagyon hamar elfogy, mert szerencsére a családban mindenki nagyon szereti, és mint már azt írtam, nagyon szeretünk enni.

Ha megmarad, akkor ne dobjuk ki, mert fagyasztóba rakva akár a következő pizzánk szuper feltétje is lehet. Vagy a mexikói csilisbabunk alapja.

Hozzávalók:

2 db kisebb fej hagyma

1 kg darált sertés hús (jobb az, amit a hentes darál, mert az nem lesz olyan kukac formályú, minta bolti darált hús)

1 kk fokhagyma (lsd: fokhagymakrém )

6 ek sűrített paradicsom

1 ek só

1 ek vegeta

2 ek őrölt pirospaprika

1 ek morzsolt oregánó

1 ek morzsolt bazsalikom

1/2 ek őrölt feketebors

3 púpozozz ek ketchup

5 ek kristálycukor

Tálaláshoz:

reszelt sajt

főtt spagetti tészta

Elkészítés:

Kis olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát.

Hozzátesszük a darálthúst és a fokhagymát, jól szétnyomkodjuk, majd „kifehérítjük”. Értem ez alatt, hogy a hús színe kicsit fehérebb lesz és kiengedi a levét.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husit és beleteszünk a ketchup és a cukor kivételével mindent. Így belefőnek az ízek a husiba.

Lassú tűzön elfőzzük róla a vizet. Ha elfőtte a vizet, beletesszük a ketcupot és a cukrot is.

Összerottyantjuk és már kész is.

20170104_175224

Leave A Comment