Szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 850 gr főtt krumpli, áttörve
- 250-300 gr rétesliszt
- ízlés szerint só
- szilva (lehet mirelit)
- fahéj
- zsemlemorzsa
- porcukor
Elkészítés:
- Amikor az áttört krumpli „kézmelegre” hűlt, akkor hozzákeverjük a lisztet és megsózzuk.
- Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
- Nagyobb kockákat vágunk, majd mindegyikbe egy fél szilvát teszünk és egy kiskanál fahéjas cukrot.
- A kockákat gombócra hajtogatunk úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.
- Nagy lábosban vizet forralunk és amikor felforrt, akkor beledobáljuk. Amikor feljött a víz tetejére, utána még pár percig főzzük.
- Leszűrjük, és egy másik tálba tesszük. Olajjal meglocsoljuk.
- Miközben főzzük a gombócokat, zsemlemorzsát olajon picit megpirítunk.
- Az elkészült gombócokat megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Tipp:
Akkor az igazi, ha otthon szárított zsemlét ledarálunk és azt pirítjuk meg. A bolti panír morzsa teljesen más ízű. Az leginkább kenyérből van. Ettől lesz igazán Dédis 🙂
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.