Gesztenyés babapiskóta szelet
- Ildi
- 2017-01-21
- Édesség/Desszert
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a sütit kedves kollégnaőm hozta annak idején, mikor szülinapja volt. Még akkor el is kértem a receptet és azóta is sokszor készítjük el. Macerásnak tűnik, de gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
Tésztához:
2 db gesztenye massza (kb 0,5 kg)
1 csomag babapiskóta (kb 250 gr)
25 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
1 dl tej
1 db rumaroma
A krémhez:
3 csomag vanília ízű főzős pudingpor
20 dkg kristálycukor
9 dl tej
25 dkg margarin
Habhoz:
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20X30 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.
Felfőzzük a krémhez való alapanyagokat és amikor kihűlt, hozzákeverjük robotgéppel a margarint.
Rákenjük a tésztára a krém egyik felét. Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém másik felével.
A tejszínt felverjük a habfixálóval és rákenjük az összeállított sütire. Kakaóporral meghintjük.
1 napra a hűtőbe tesszük összeérni.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.