Gesztenyés babapiskóta szelet

Ezt a sütit kedves kollégnaőm hozta annak idején, mikor szülinapja volt. Még akkor el is kértem a receptet és azóta is sokszor készítjük el. Macerásnak tűnik, de gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

Tésztához:

2 db gesztenye massza (kb 0,5 kg)

1 csomag babapiskóta (kb 250 gr)

25 dkg darált háztartási keksz

15 dkg porcukor

1 dl tej

1 db rumaroma

A krémhez:

3 csomag vanília ízű főzős pudingpor

20 dkg kristálycukor

9 dl tej

25 dkg margarin

Habhoz:

3 dl tejszín

1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy 20X30 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.

Felfőzzük a krémhez való alapanyagokat és amikor kihűlt, hozzákeverjük robotgéppel a margarint.

Rákenjük a tésztára a krém egyik felét. Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém másik felével.

A tejszínt felverjük a habfixálóval és rákenjük az összeállított sütire. Kakaóporral meghintjük.

1 napra a hűtőbe tesszük összeérni.

Leave A Comment