Gyingyi féle néger szelet
- Ildi
- 2017-01-23
- Édesség/Desszert, Farsang, Húsvét, Karácsony
- Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető, Nehezen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg margarin
65 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
10 dkg dió
kevés levár, lehetőleg barack
Elkészítés:
4 tojás sárgáját 10 dkg margarinnal és 20 dkg cukorral kikeverünk.
Hozzáadunk 2 dl tejet, a sütőport és a lisztet.
A massza felét kivajazott tepsibe öntjük. A megmaradt tésztához hozzákeverünk 2,5 dkg kakaót és 0,5 dl tejet. Ezt is beleöntük a tepsibe.
Alacsony fokon megsütjük.
Sülés után vékoynan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk 10 dkg apróra vágott dióval.
4 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz felett felverünk és a dió tetejére öntjük. Akkor jó a tojáshab, amikor nyúlik.
Sütőben kis tűznél szárítjuk a tojás habot. Akkor jó, ha kopog a teteje mikor megkopogtatjuk.
Közben 20 dkg cukorral, 4 ek tejjel és a 2,5 dkg kakaóval fondant főzünk, majd belekeverjük a 10 dkg margarint.
Ha megkeményedett a tojáshab, akkor a kicsit hűlt fondannal meglocsoljuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.