Gyingyi féle néger szelet

20170124_171619

Hozzávalók:

4 db tojás

20 dkg margarin

65 dkg kristálycukor

3 dl tej

25 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

5 dkg kakaópor

10 dkg dió

kevés levár, lehetőleg barack

Elkészítés:

4 tojás sárgáját 10 dkg margarinnal és 20 dkg cukorral kikeverünk.

20170124_114100

Hozzáadunk 2 dl tejet, a sütőport és a lisztet.

20170124_114545

A massza felét kivajazott tepsibe öntjük. A megmaradt tésztához hozzákeverünk 2,5 dkg kakaót és 0,5 dl tejet. Ezt is beleöntük a tepsibe.

20170124_115236

20170124_115936

Alacsony fokon megsütjük.

20170124_122958

Sülés után vékoynan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk 10 dkg apróra vágott dióval.

20170124_122444

20170124_123307

4 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz felett felverünk és a dió tetejére öntjük. Akkor jó a tojáshab, amikor nyúlik.

20170124_123741 20170124_124418 20170124_124642

Sütőben kis tűznél szárítjuk a tojás habot. Akkor jó, ha kopog a teteje mikor megkopogtatjuk.

20170124_130448

Közben  20 dkg cukorral, 4 ek tejjel és a 2,5 dkg kakaóval fondant főzünk, majd belekeverjük a 10 dkg margarint.

20170124_130201

Ha megkeményedett a tojáshab, akkor a kicsit hűlt fondannal meglocsoljuk.

20170124_130752

20170124_180154