Kukoricafőzelék
- Ildi
- 2017-02-06
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
Kislányomnak egyik kedvence a bölcsődében. Picit beteg lett és nem nagyon akar enni. Így gondoltam egyet, és megcsináltam neki, hátha ebből eszik. Meg ugye én sem kostóltam még eddig, ezért a kíváncsiság is hajtott kicsit. Kerestem egy receptet és találtam egyet.
Hozzávalók:
2 doboz konzerv kukorica
1 ek finomliszt
2,5 dl tej
1 dl főzőtejszín
1/2 kk só
pici bors
2 ek margarin
Elkészítés:
Lecsepegtetjük a kukoricát.
Egy lábosban odatesszük a margarint, majd ha elolvadt, akkor ráöntjük a kukoricát és pároljuk pár percig benne.
Ha kész a kukorica, akkor rászórjuk a lisztet és ráöntjük a tejet, tejszínt. Sűrűsödésig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.