langos

Lángos

langos

Ezt a receptet nagyon sokszor készítem el, mert nagyon szeretjük. Valahol a neten találtam. Pár napot eláll a hűtőben, s ha kell kisütök annyit, amennyi kell. Egyszer disznóvágásra ezt sütöttem, hogy legyen kéznél valami ennivaló, amit lehet enni sült husival, főtt husival és mindennel ami egy disznóvágáskor elkészül 🙂 Ekkor bemutattam az egész családnak és azóta ők is többször készítik. De ami a legkedvesebb, hogy Parák mamának is nagyon ízlett és ő kért tőlem receptet 😀

Hozzávalók:

1 db élesztő

1,5 dl tej

1 tk kristálycukor

1 kg finomliszt

3 doboz kefír

1 ek só

3 db tojás

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk.

A többi hozzávalót tálba tesszük, mehet bele a felfutott élesztő és összekeverjük a robotgép dagasztófejével.

Egy nagy falú lábosba (én 5literesben szoktam) olajat teszünk, kikenjük vele és beletesszük a tésztát. A tetejét is beolajozzuk és letakarjuk folpack fóliával, így nem szárad ki. Ezt betesszük a hűtőbe. Igen, hűtőben kelesztjük 3-4 órát. Nagyon magasra nő majd.

Amikor megnő, egy lábosban sok olajat felforrósítunk, nagyon melegnek kell lennie, hogy rendesen megsüljön a lángos. A megkelt tésztából kiszakítunk egy darabot, két kezünkkel kerekre formázzunk, mint egy lángost és kisütjük.

Leave A Comment