
Lángos
- Ildi
- 2016-12-13
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet nagyon sokszor készítem el, mert nagyon szeretjük. Valahol a neten találtam. Pár napot eláll a hűtőben, s ha kell kisütök annyit, amennyi kell. Egyszer disznóvágásra ezt sütöttem, hogy legyen kéznél valami ennivaló, amit lehet enni sült husival, főtt husival és mindennel ami egy disznóvágáskor elkészül 🙂 Ekkor bemutattam az egész családnak és azóta ők is többször készítik. De ami a legkedvesebb, hogy Parák mamának is nagyon ízlett és ő kért tőlem receptet 😀
Hozzávalók:
1 db élesztő
1,5 dl tej
1 tk kristálycukor
1 kg finomliszt
3 doboz kefír
1 ek só
3 db tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba tesszük, mehet bele a felfutott élesztő és összekeverjük a robotgép dagasztófejével.
Egy nagy falú lábosba (én 5literesben szoktam) olajat teszünk, kikenjük vele és beletesszük a tésztát. A tetejét is beolajozzuk és letakarjuk folpack fóliával, így nem szárad ki. Ezt betesszük a hűtőbe. Igen, hűtőben kelesztjük 3-4 órát. Nagyon magasra nő majd.
Amikor megnő, egy lábosban sok olajat felforrósítunk, nagyon melegnek kell lennie, hogy rendesen megsüljön a lángos. A megkelt tésztából kiszakítunk egy darabot, két kezünkkel kerekre formázzunk, mint egy lángost és kisütjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.