Fűszeres csirkecomb
- Ildi
- 2017-01-25
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Volt itthon ez + az, majd mindenből tettem bele kicsit. Sózni nem kell előre a húst, hiszen attól amit rákenünk, elég sós lesz.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
1 dl víz
A marinádhoz:
2 dl olaj
csirke fűszersó ízlés szerint
3 ek ketchup
2 ek mustár
3 kk csípős paprikakrém
1 ek kakukkfű
2 kk fokhagymakrém
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megfosztjuk a maradék tollától, és tepsibe helyezzük.
A combokat a csont mentén keresztbevágjuk vagy csak a csont mentén beleszúrjuk a kést, hogy ott is teljesen átsüljön majd.
Elkészítjük a „kenni valót”: mindent egy kis tálkában összekeverünk. Bekenjük vele a combokat, alul-felül.
A tepsibe öntjük a vizet, majd az alufóliával befedjük azt.
Előmelegített sütőbe helyezzük, 1 óra múlva levesszük róla a fóliát, és ismét megkenjük a fűszeres-olajos cuccal.
Visszatesszük még 20 percre, és a sütő hőmérsékletét felemeljük 200 fokra.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.