Dédi őzgerince
- Ildi
- 2016-12-11
- Édesség/Desszert, Karácsony
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet férjem dédmamája őrizgette. Kisgyermek korában az ő dédmamája sokszor készített neki ilyet, annyi módosítással, hogy mindig francia drazséval díszítette. A süti tetején, középen sorba rakosgatta. Ezt leginkább karácsonykor szoktuk elkészíteni. Ez a mennyiség egy formára elegendő.
Hozzávalók:
Tésztához:
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
12 dkg margarin
4 ek kakaó
7 dkg finomliszt
1 db kisebb narancs reszelt héja
Mázhoz:
2 ek kakaó
2 ek kristálycukor
3 ek víz
3 dkg margarin
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral, majd beletesszük az olvasztott vajat.
A fehérjét kemény habbá verjük.
Belekeverjük a kakaót, lisztet, reszelt narancshéjat és a tojás habot.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, kilisztezzük, majd a kész masszát beleöntjük.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb fél órát sütjük. Tűvel megszurkáljuk, hogy megsült-e. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és kifordítjuk a formából.
Elkészítjük a mázat. A kakaót, cukrot és a vizet felolvasztjuk, majd ha elkészült, akkor beletesszük a vajat is. Ezzel leöntjük az elkészült piskótát és díszítjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.