Dédi őzgerince

Ezt a receptet férjem dédmamája őrizgette. Kisgyermek korában az ő dédmamája sokszor készített neki ilyet, annyi módosítással, hogy mindig francia drazséval díszítette. A süti tetején, középen sorba rakosgatta. Ezt leginkább karácsonykor szoktuk elkészíteni. Ez a mennyiség egy formára elegendő.

Hozzávalók:

Tésztához:

5 db tojás

15 dkg kristálycukor

12 dkg margarin

4 ek kakaó

7 dkg finomliszt

1 db kisebb narancs reszelt héja

Mázhoz:

2 ek kakaó

2 ek kristálycukor

3 ek víz

3 dkg margarin

Elkészítés:

A tojás sárgáját habosra keverünk a cukorral, majd beletesszük az olvasztott vajat.

A fehérjét kemény habbá verjük.

Belekeverjük a kakaót, lisztet, reszelt narancshéjat és a tojás habot.

Az őzgerinc formát kivajazzuk, kilisztezzük, majd a kész masszát beleöntjük.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb fél órát sütjük. Tűvel megszurkáljuk, hogy megsült-e. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és kifordítjuk a formából.

Elkészítjük a mázat. A kakaót, cukrot és a vizet felolvasztjuk, majd ha elkészült, akkor beletesszük a vajat is. Ezzel leöntjük az elkészült piskótát és díszítjük.

Leave A Comment