Anyu féle császármorzsa
- Ildi
- 2016-12-08
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
3 db tojás
1 ek kristálycukor
1 csom vaníliás cukor
3 dl rétesliszt vagy búzadara
3 dl tej
csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjéből és a sóbol habot verünk.
A többit összekeverjük és állni hagyjuk 40 percig.
Utána összekeverjük a habbal és kevés olajon sütjük úgy, hogy forró magasfalú serpenyőbe kicsi olajat teszünk és beleöntjük a masszát. Közben nem keverjük. Ha az egyik fele megbarnult, akkor megfordítjuk és azt is pirítjuk.
Ha elkészült, fakanállal szétmorzsoljuk és aranybarnára pirítjuk az egészet.