Chilisbab vagy másnevén chilli con carne
- Ildi
- 2017-03-14
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
2 db konzerv csemegekukorica
500 gr paradicsompüré (dobozos)
2 db vörösbabkonzerv családi kiszerelésű
2 kk morzsolt bazsalikom
2 kk morzsolt oregánó
1,5 bögre víz
1 kk só
1 kk őrölt feketebors
3 ek ketchup
3 ek kristálycukor
0,5 kg darálthús
1 kk tört fokhagyma
3 kk pirospaprika
ízlés szerint chili pehely vagy őrölt csípős paprika
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
Rátesszük a húst és „kifehérítjük”. Majd ráöntjük a vizet, sót, fűszereket, fokhagymát és a paradicsompürét, majd megfőzzük benne a husit.
Ha megfőtt, akkor a konzerveket ráöntjük a lével együtt és össze rottyantjuk.
Tálalható rizzsel, tésztával vagy esetleg natúrban is fogyasztható.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.