chilisbab

Chilisbab vagy másnevén chilli con carne

chilisbab

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

2 db konzerv csemegekukorica

500 gr paradicsompüré (dobozos)

2 db vörösbabkonzerv családi kiszerelésű

2 kk morzsolt bazsalikom

2 kk morzsolt oregánó

1,5 bögre víz

1 kk só

1 kk őrölt feketebors

3 ek ketchup

3 ek kristálycukor

0,5 kg darálthús

1 kk tört fokhagyma

3 kk pirospaprika

ízlés szerint chili pehely vagy őrölt csípős paprika

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük.

Rátesszük a húst és “kifehérítjük”. Majd ráöntjük a vizet, sót, fűszereket, fokhagymát és a paradicsompürét, majd megfőzzük benne a husit.

Ha megfőtt, akkor a konzerveket ráöntjük a lével együtt és össze rottyantjuk.

Tálalható rizzsel, tésztával vagy esetleg natúrban is fogyasztható.