Dinsztelthús
- Ildi
- 2017-02-15
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Drága Zsófi mama csinált nekünk mindig ilyen finomságot. Ő mindig kuktában készítette el, de én sajnos a mai napig nem tudok kuktában főzni. Anyu szerint a mama réteslisztet használt, én viszont mindig finomlisztet használok. Mivel ennek a honlapnak némi családi hagyományőrzés is a célja, így most rétesliszttel készítettem el.
Sőt a mama mindig krumpligombóccal tálalta. Én idő hiányában vagy veszek mirelit nudlit vagy gyártok saját kezűleg, amit az oldalamon meg is találtok. Ma lusta voltam lemenni a boltba, így tésztával tálaltam. Kitűnő ezzel is, de a mama gombócához semmi sem hasonlít!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 nagyobb babérlevél
1 mokkáskanál pirospaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
3 marék rétesliszt
1,5 l víz
1 kk só
10 szelet karaj vagy nem túl zsíros comb
Elkészítés:
A húst vékonyabb szeletekre, a hagymát pedig kockára vágjuk.
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd ráhelyezzük a hús szeleteket.
Kifehrítjük a húst.
Beletesszük a babérlevelet, borst, sót és felöntjük vízzel, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amikor kész a hús, a kezünkkel (markunkkal) réteslisztet öntünk, amit habverővel elkeverünk az ételben. Beletesszük a pirospaprikát is, majd hagyjuk összerottyanni, és amikor besűrűsödött, elkészült.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.