dinsztelthus

Dinsztelthús

dinsztelthus

Drága Zsófi mama csinált nekünk mindig ilyen finomságot. Ő mindig kuktában készítette el, de én sajnos a mai napig nem tudok kuktában főzni. Anyu szerint a mama réteslisztet használt, én viszont mindig finomlisztet használok. Mivel ennek a honlapnak némi családi hagyományőrzés is a célja, így most rétesliszttel készítettem el.

Sőt a mama mindig krumpligombóccal tálalta. Én idő hiányában vagy veszek mirelit nudlit vagy gyártok saját kezűleg, amit az oldalamon meg is találtok. Ma lusta voltam lemenni a boltba, így tésztával tálaltam. Kitűnő ezzel is, de a mama gombócához semmi sem hasonlít!

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

3 nagyobb babérlevél

1 mokkáskanál pirospaprika

1/2 mokkáskanál őrölt feketebors

3 marék rétesliszt

1,5 l víz

1 kk só

10 szelet karaj vagy nem túl zsíros comb

Elkészítés:

A húst vékonyabb szeletekre, a hagymát pedig kockára vágjuk.

Olajon megdinszteljük a hagymát, majd ráhelyezzük a hús szeleteket.

dinsztelhus

Kifehrítjük a húst.

dinsztelthus

Beletesszük a babérlevelet, borst, sót és felöntjük vízzel, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amikor kész a hús, a kezünkkel (markunkkal) réteslisztet öntünk, amit  habverővel elkeverünk az ételben. Beletesszük a pirospaprikát is, majd hagyjuk összerottyanni, és amikor besűrűsödött, elkészült.

dinsztelthus

Leave A Comment