![tarkonyos raguleves](https://csaladiizek.hu/wp-content/uploads/2017/02/20170220_204302-e1488266314129-scaled.jpg)
Tárkonyos raguleves
- Ildi
- 2017-02-28
- Leves
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a levest először anyósomnál kóstoltam. Nagyon ízlett, így megpróbálkoztam vele itthon. Ő csirkemellből készítette, de mivel a levesben én annyira nem szeretem a húst, persze azért vannak kivételek, így én csontos csirke „alkatrésszel” szoktam csinálni. Így benne lesznek az aromák, zsírok. Ez lehet szárny, farhát, nyak, comb is. Lehet akár a farrészes csirkecombról levágott farrész csont is, persze levágva róla a farrészt, csak akkor ebből több darab kell.
Főzőtejszín helyett főzőkrémet használok, így sokkal sűrűbb lesz.
Készíthetjük konzerv zöldség helyett mirelittel is.
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma
1 nagyobb db csontos csirke alkatrész
1,5 l víz
2 mk só
1 db szárnyas leves kocka
0,5 l főzőkrém
2 konzerv zöldborsó
2 konzerv csemegekukorica
4 ek morzsolt tárkony
pici bors
1 ek citromlé
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, majd egy pici olajon megdinszteljük.
Beletesszük a csirke alkatrészeket és kicsit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel és megfőzzük. Főzés közben ugyan olyan hab keletkezik rajta, mint a húslevesen, ezt leszűrhetjük egy kisebb szűrővel.
Ha megfőtt a csonton a hús, beletesszük a többi hozzávalót is, a konzervet nem szűrjük le és forrástól számítva még úgy 15 percig főzzük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.