
Húsos tészta
- Ildi
- 2017-02-28
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
Ezt egy barátom anyukája csinálta, és ami nekem furcsa volt először, hogy fejes salátával ettük.A fejes salátára fokhagymát pirított és ezek így egyben nagyon jól összefértek 🙂
Nálunk, ha tészta van, akkor abból sokat kell csinálni, mert a férfiaknak a tészta nem laktató, így ez a recept egy nagy mennyiséget ad ki.
Hozzávalók:
80 dkg darált hús
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy doboz sűrített paradicsom
1 kk só
1 mk őrölt fekete bors
0,5-1 mk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
0,5 l víz
1 kk pirospaprika
1 ek majoranna
1 ek bazsalikom
1 kg makaróni tészta
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük.
Beletesszük a darált húst és megpirítjuk. Ha megpirult kicsit, akkor mehet rá a víz, kömény, majoranna, só, bors, bazsalikom, fokhagyma és megfőzzük a húst.
Ha úgy érezzük, hogy elkészült és lefőztük róla a vizet, akkor mehet bele a többi hozzávaló és összeforraljuk.
Közben megfőzzük a tésztát és ha elkészült a husi, összekeverjük a tésztával.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.