Nudli
Hozzávalók:
- 850 gr főtt krumpli, áttörve
- 250-300 gr rétesliszt
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Amikor az áttört krumpli „kézmelegre” hűlt, akkor hozzákeverjük a lisztet és megsózzuk.
- Hurkákat sodrunk belőle, majd késsel kicsi darabokra vágjuk. A nudlikat egy tálba tesszük és meglisztezzük, ne ragadjanak össze.
- Nagy lábosban vizet forralunk és amikor felforrt, akkor beledobáljuk. Amikor feljött a víz tetejére, utána még pár percig főzzük.
- Leszűrjük, és egy másik tálba tesszük. Olajjal meglocsoljuk.
- Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsába vagy kakaóba forgatva. Esetleg köretnek natúrban.
Tipp:
Ha úgy látjuk, hogy a víz elkezd nyálkásodni (mert a liszt egy idő után nyálkás lesz a vízben), akkor kiöntjük a víz felét és felöntjük meleg vízzel.
Ahogy fogy a víz főzés közben, ugyan úgy meleg vízzel pótoljuk, hogy minél hamarabb felforrjon.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.