Nudli

Hozzávalók:

  • 850 gr főtt krumpli, áttörve
  • 250-300 gr rétesliszt
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  • Amikor az áttört krumpli „kézmelegre” hűlt, akkor hozzákeverjük a lisztet és megsózzuk.
  • Hurkákat sodrunk belőle, majd késsel kicsi darabokra vágjuk. A nudlikat egy tálba tesszük és meglisztezzük, ne ragadjanak össze.
  • Nagy lábosban vizet forralunk és amikor felforrt, akkor beledobáljuk. Amikor feljött a víz tetejére, utána még pár percig főzzük.
  • Leszűrjük, és egy másik tálba tesszük. Olajjal meglocsoljuk.
  • Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsába vagy kakaóba forgatva. Esetleg köretnek natúrban.

Tipp:

Ha úgy látjuk, hogy a víz elkezd nyálkásodni (mert a liszt egy idő után nyálkás lesz a vízben), akkor kiöntjük a víz felét és felöntjük meleg vízzel.

Ahogy fogy a víz főzés közben, ugyan úgy meleg vízzel pótoljuk, hogy minél hamarabb felforrjon.

Leave A Comment