Savanyúság felöntő lé
- Ildi
- 2017-01-23
- Savanyúság, tartósítás
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a levet már használtam ezekhez: káposzta, gyöngyhagyma, paprika, fokhagyma, almapaprika és káposztával töltött almapaprika. Mindegyik nagyon finom és ropogós. Arra kell figyelni, hogy az üvegek amibe töltjük, el legyen mosva. A tető ne legyen hibás. Nem szoktam dunsztolni sem felfőzni.
3kg zöldségből kb 7 normál méretű befőttes üveg lesz
Hozzávalók:
2,2 liter víz
2 dl 20%-s ételecet
20 dkg kristálycukor
6 dkg só
12-15 db egész feketebors
7 db babérlevél
2 kk borkénpor
Elkészítés:
A borkénpor kivételével felforraljuk az alaplét.
Ha kihűlt akkor elkeverjük benne a borkénport.
Elrakásnál beletuszkoljuk a kívánt zöldséget a befőttes üvegbe, majd a lével felöntjük az üveget. Lehetőleg ne maradjon benne levegő és mehet rá a kupak. Nem szoktam dunsztolni sem felfőzni. Kb 2 hét múlva fogyasztható.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.