Palócleves
- Gábor
- 2018-01-31
- Előétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ennek a levesnek a története onnan származik, hogy vettünk egy telket és a helyi vendéglátó egységben ezt ettük. Nagyon ízlett így ezt megcsináltam itthon is.
Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
2 kk pirospaprika
0,5 kg sertéscomb
3 db babérlevél
2 kk őröltkömény
2/3 kk őrölt feketebors
1 kk fokhagymakrém
3-4 ek só
2 kk morzsolt majoranna
2 üveg zöldbab
1 vaskosabb fehérrépa
5 db sárgarépa
1 kg burgonya
2 kk 20%-s ételecet
1 kis poharas 20%-s tejföl
3-4 ek finomliszt
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük.
Beletesszük a felkockázott húst és kifehérítjük.
Mehetnek bele a fűszerek és felöntjük vízzel.
Ha majdnem megfőtt a hús, beletesszük a felvágott répákat.
Ha a répa elkészült, beletesszük a felkockázott burgonyát és a zöldbabot, amelyet előzőleg lecsurgattunk. A zöldbab vizéből tegyünk félre a habaráshoz is.
Ha elkészültünk a levessel, elkészítjük a habarást. A tejfölben csomómentesre elkeverjük a lisztet és adunk hozzá a zöldbab levéből, hogy folyós legyen. Így amikor beleöntjük a levesünkbe nem fog összecsomósodni.
Legvégül mehet bele az ecet, majd akinek kell az még ízlés szerint sózhajta