lecso

Lecsó

Anno gyerekkoromban apu mindig úgy főzte, hogy beletette még a paprika csumáját is. Na ezt én nagy ívben kerülöm. Sőt a paradicsom magja sem kerül bele. Ha a paradicsomban benne hagyjátok a lédús magházát is, akkor a pluszban hozzáadott vízre nincs szükség. Nagyon sokáig meg sem ettem a lecsót, mert nem szeretem a paradicsom ízét. De amióta hallottam arról, hogy kell bele egy ksi cukor, ami megbolondítja a paradicsom ízt, azóta így csinálom és nagyon szeretem.

Hozzávalók:

2 kg lecsó paprika

10 db normál méretű paradicsom

5 db vöröshagyma

5 ek étolaj

1/2 szál füstölt kolbász

1 ek pirospaprika

1 ek só

1/2 ek őrölt fekete bors

1,5 dl víz

3 kk cukor

Elkészítés:

Előkészítjük a zöldségeket, a hagymát felkozkázzuk.

lecsó

A paprikát ketté vágjuk, kiszedjük a csumáját és a magokat, majd kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.

A paradicsomot félbe vágjuk, egy kanállal kiszedjük a magházát, majd a paradicsom húsát felkockázzuk.

A hagymát olajon megfuttatjuk, beledogbuk a kolbászt egyben vagy karikázva. Ha a kolbász is átfőtt kicsit és kiengedte a színét, mehet bele a paradicsom.

Amikor a paradicsom is elkezd levet engedni, akkor mehetnek bele a fűszerek és a paprika. Ráöntjük a vizet és lefedjük.

Ha összeesett a paprika akkor levesszük a fedőt és elfőzzük róla a felesleges levet, majd ha elészült, beletesszük a cukrot.

Leave A Comment