Lecsó
- Ildi
- 2017-06-12
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Anno gyerekkoromban apu mindig úgy főzte, hogy beletette még a paprika csumáját is. Na ezt én nagy ívben kerülöm. Sőt a paradicsom magja sem kerül bele. Ha a paradicsomban benne hagyjátok a lédús magházát is, akkor a pluszban hozzáadott vízre nincs szükség. Nagyon sokáig meg sem ettem a lecsót, mert nem szeretem a paradicsom ízét. De amióta hallottam arról, hogy kell bele egy ksi cukor, ami megbolondítja a paradicsom ízt, azóta így csinálom és nagyon szeretem.
Hozzávalók:
2 kg lecsó paprika
10 db normál méretű paradicsom
5 db vöröshagyma
5 ek étolaj
1/2 szál füstölt kolbász
1 ek pirospaprika
1 ek só
1/2 ek őrölt fekete bors
1,5 dl víz
3 kk cukor
Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket, a hagymát felkozkázzuk.
A paprikát ketté vágjuk, kiszedjük a csumáját és a magokat, majd kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A paradicsomot félbe vágjuk, egy kanállal kiszedjük a magházát, majd a paradicsom húsát felkockázzuk.
A hagymát olajon megfuttatjuk, beledogbuk a kolbászt egyben vagy karikázva. Ha a kolbász is átfőtt kicsit és kiengedte a színét, mehet bele a paradicsom.
Amikor a paradicsom is elkezd levet engedni, akkor mehetnek bele a fűszerek és a paprika. Ráöntjük a vizet és lefedjük.
Ha összeesett a paprika akkor levesszük a fedőt és elfőzzük róla a felesleges levet, majd ha elészült, beletesszük a cukrot.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.