krumplisteszta

Krumplistészta vagy gránátos kocka

Hozzávalók:

0,5 kg burgonya

2 kk só

0,5 kg fodros kocka tészta

1 nagyobb fej vöröshagyma

0,5 kk őrölt feketebors

2 kk pirospaprika

1 ek margarin

4 cl tej

kevés olaj

Elkészítés:

A brugonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és feltesszük bő vízben 1 kiskanál sóval főni. Szinte szétfőzzük, mert utána a szét kell nyomni.

krumplisteszta

Addig egy másik lábosban felteszünk főni vizet 1 kiskanál sóval. Ha felforr, megfőzzük benne a tésztát.

A hagymát kis méretű kockára vágjuk, kevés olajon megpirítunk, majd beletesszük a borst. Levesszük a tűzről, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. Azért kell levenni, mert a paprika hamar megég.

Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük. Beletesszük a margarint, ennek hiányában a tégelyes margarinból vegyünk ki, tejet, a paprikás hagymát és egy krumplinyomóval krémesre összetörjük.

A krumplit és a tésztát alaposan összekeverjük.

Leave A Comment