Krumplistészta vagy gránátos kocka
- Ildi
- 2017-04-03
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
2 kk só
0,5 kg fodros kocka tészta
1 nagyobb fej vöröshagyma
0,5 kk őrölt feketebors
2 kk pirospaprika
1 ek margarin
4 cl tej
kevés olaj
Elkészítés:
A brugonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és feltesszük bő vízben 1 kiskanál sóval főni. Szinte szétfőzzük, mert utána a szét kell nyomni.
Addig egy másik lábosban felteszünk főni vizet 1 kiskanál sóval. Ha felforr, megfőzzük benne a tésztát.
A hagymát kis méretű kockára vágjuk, kevés olajon megpirítunk, majd beletesszük a borst. Levesszük a tűzről, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. Azért kell levenni, mert a paprika hamar megég.
Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük. Beletesszük a margarint, ennek hiányában a tégelyes margarinból vegyünk ki, tejet, a paprikás hagymát és egy krumplinyomóval krémesre összetörjük.
A krumplit és a tésztát alaposan összekeverjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.