Amerikai krémes
- Ildi
- 2017-03-01
- Édesség/Desszert
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Első ránézésre nagyon bonyolultnak tűnik elkészíteni ezt a süteményt, de higgyjétek el, hogy nem igényel szaktudást, sem sok időt. A kihűléssel együtt max 1,5 óra az elékszítése. Én ezt azért is szeretem, mert nem annyira édes de mégis habos süti.
Hozzávalók:
A tésztához:
7 db tojássárgája
20 dkg cukor (lehet porcukor is)
20 dkg finomliszt
1csom sütőpor
2 ek kakaópor
13 ek víz
A krémhez:
7 db tojásfehérje
9 ek cukor (lehet porcukor)
2 csom főzős vaníliás pudingpor
6 dl víz
A habhoz:
4 dl habtejszín (vagy hulala)
reszelt csoki
1 ek porcukor amennyiben cukrozatlan a tejszín
0,5 csom vaníliás cukor
2 csomag habfixáló ha nem hulala habtejszínt használunk
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vizet is.
Hozzátesszük a lisztet, sütőport és a kakaót.
Előmelegített sütőbe, sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük kb 180 fokra és olyan 20 percig sütjük.
A tojásfehérjébe beletesszük a cukrot és habbá verjük. Nem lesz nagyon kemény a hab.
A pudingport felfőzzük a vízzel és amikor elkészült, belekeverjük a forró pudingba a tojáshabot.
Ezt az elkészült piskótára öntjük és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a pudingos hab kicsit megemelkedi és megrepedezik az oldala és a teteje már nem folyik. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tésztára kenjük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd reszelt csokival vagy kakaóporral megszórjuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.