amerikai kremes

Amerikai krémes

amerikai kremes

Első ránézésre nagyon bonyolultnak tűnik elkészíteni ezt a süteményt, de higgyjétek el, hogy nem igényel szaktudást, sem sok időt. A kihűléssel együtt max 1,5 óra az elékszítése. Én ezt azért is szeretem, mert nem annyira édes de mégis habos süti.

Hozzávalók:

A tésztához:

7 db tojássárgája

20 dkg cukor (lehet porcukor is)

20 dkg finomliszt

1csom sütőpor

2 ek kakaópor

13 ek víz

A krémhez:

7 db tojásfehérje

9 ek cukor (lehet porcukor)

2 csom főzős vaníliás pudingpor

6 dl víz

A habhoz:

4 dl habtejszín (vagy hulala)

reszelt csoki

1 ek porcukor amennyiben cukrozatlan a tejszín

0,5 csom vaníliás cukor

2 csomag habfixáló ha nem hulala habtejszínt használunk

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vizet is.

Hozzátesszük a lisztet, sütőport és a kakaót.

Előmelegített sütőbe, sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük kb 180 fokra és olyan 20 percig sütjük.

A tojásfehérjébe beletesszük a cukrot és habbá verjük. Nem lesz nagyon kemény a hab.

A pudingport felfőzzük a vízzel és amikor elkészült, belekeverjük a forró pudingba a tojáshabot.

Ezt az elkészült piskótára öntjük és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a pudingos hab kicsit megemelkedi és megrepedezik az oldala és a teteje már nem folyik. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tésztára kenjük. Egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd reszelt csokival vagy kakaóporral megszórjuk.

  

Leave A Comment