Gyümölcsleves
- Ildi
- 2017-06-15
- Leves
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Az a jó ebben a levesben, hogy nagy melegben hidegen fogysztva esik a legjobban. Ráadásul bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Lehet bele tenni körtét, barackot, almát, cseresznyyét, meggyet, ribizlit…. stb. Meggy mindenképp kell, hogy meglegyen ez a szép rózsaszín színe.
Hozzávalók:
500 gr magozott cseresznye (nem befőtt)
400-500 gr magozott meggy (most mirelitem volt itthon)
1 kis dobozos 20%-s tejföl
40 gr finomliszt
150 gr kristálycukor
10 gr egész fahéj
5 gr szegfűszeg egész
1 ek citromlé
2-2,5 l víz
Elkészítés:
A szegfűszeget és a fahéjat beletesszük egy teatojásba (ennek tojás formája van és arra szolgál, hogy a fűszereket ne kelljen kipecázni, hanem ebből kiázzanak az aromák), belelógatjuk egy lábosba.
Beletesszük a gyümölcsöket és felöntjük a vízzel.
Amikor a víz felforr és a gyümölcs feljön a víz tetejére, akkor megcsináljuk a habarást. A tejfölt és a lisztet egy habverővel lehetőleg csomómentesre keverjük. Ehhez hozzátöltünk egy feles pohárnyi vízet, hogy hígabb legyen és az egészet folytonos kevergetés mellett lassan beleöntjük a levesbe.
Ha nagyon csomós lesz a levesünk, akkor egy kisebb szűrővel lehalásszuk a csomókat, majd ízesítjük a cukorral és citromlével. Legjobb másnap hidegen tálalni.
Elötte:
Utána:
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.