Gyümölcsleves

Az a jó ebben a levesben, hogy nagy melegben hidegen fogysztva esik a legjobban. Ráadásul bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Lehet bele tenni körtét, barackot, almát, cseresznyyét, meggyet, ribizlit…. stb. Meggy mindenképp kell, hogy meglegyen ez a szép rózsaszín színe.

Hozzávalók:

500 gr magozott cseresznye (nem befőtt)

400-500 gr magozott meggy (most mirelitem volt itthon)

1 kis dobozos 20%-s tejföl

40 gr finomliszt

150 gr kristálycukor

10 gr egész fahéj

5 gr szegfűszeg egész

1 ek citromlé

2-2,5 l víz

Elkészítés:

A szegfűszeget és a fahéjat beletesszük egy teatojásba (ennek tojás formája van és arra szolgál, hogy a fűszereket ne kelljen kipecázni, hanem ebből kiázzanak az aromák), belelógatjuk egy lábosba.

Beletesszük a gyümölcsöket és felöntjük a vízzel.

Amikor a víz felforr és a gyümölcs feljön a víz tetejére, akkor megcsináljuk a habarást. A tejfölt és a lisztet egy habverővel lehetőleg csomómentesre keverjük. Ehhez hozzátöltünk egy feles pohárnyi vízet, hogy hígabb legyen és az egészet folytonos kevergetés mellett lassan beleöntjük a levesbe.

Ha nagyon csomós lesz a levesünk, akkor egy kisebb szűrővel lehalásszuk a csomókat, majd ízesítjük a cukorral és citromlével. Legjobb másnap hidegen tálalni.

Elötte:

Utána:

Leave A Comment