csirkenyars

Sörösbundás csirkenyárs

csirkenyars

Hozzávalók:

A nyársakhoz:

50-70 dkg csirkemell

16 db nyársnak való pálca

20 dkg szeletelt bacon szalonna

2-3 fej lilahagyma

kevés finomliszt

A bundához:

20 dkg finomliszt

2 dl világos sör

2 db tojás

2 ek étolaj

kevés só

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, olyan 2X2 cm-s kockákra.

A hagymát félbevágjuk, majd a feleket elnegyedeljük.

A baconszalonnát is 4 egyenlő részre vágjuk.

Felváltva ráhúzzuk a nyársakra. Hús -hagyma – bacon – hús sorrendben szoktam, de a nyárs végére mindenképp hús kerüljön.

Az elkészült nyársakat belehempergetjük lisztbe, hogy a bunda jobban tapadjon.

Elkészítjük a bundát. Kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjéből kemény habot verünk.

A többi hozzávalót egy akkora tálban keverjük össze, amiben majd az elkészült nyársakat bele tudjunk forgatni. Az elékszült bundába belekeverjük a tojáshabot is.

Ha kikevertük a bundát, akkor feltesszük az olajat és amikor forró, a nyársakat beleforgatjuk a mázba, kicsit lecsepegtetjük majd a forró olajban kisütjük és jól lecsepegtetjük. Vigyázzunk, mert ahogy a szalonnából kezd kisülni a zsír, úgy elkezd az olaj “köpködni”.

csirkenyars