Sörösbundás csirkenyárs
- Ildi
- 2017-03-30
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
Hozzávalók:
A nyársakhoz:
50-70 dkg csirkemell
16 db nyársnak való pálca
20 dkg szeletelt bacon szalonna
2-3 fej lilahagyma
kevés finomliszt
A bundához:
20 dkg finomliszt
2 dl világos sör
2 db tojás
2 ek étolaj
kevés só
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, olyan 2X2 cm-s kockákra.
A hagymát félbevágjuk, majd a feleket elnegyedeljük.
A baconszalonnát is 4 egyenlő részre vágjuk.
Felváltva ráhúzzuk a nyársakra. Hús -hagyma – bacon – hús sorrendben szoktam, de a nyárs végére mindenképp hús kerüljön.
Az elkészült nyársakat belehempergetjük lisztbe, hogy a bunda jobban tapadjon.
Elkészítjük a bundát. Kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjéből kemény habot verünk.
A többi hozzávalót egy akkora tálban keverjük össze, amiben majd az elkészült nyársakat bele tudjunk forgatni. Az elékszült bundába belekeverjük a tojáshabot is.
Ha kikevertük a bundát, akkor feltesszük az olajat és amikor forró, a nyársakat beleforgatjuk a mázba, kicsit lecsepegtetjük majd a forró olajban kisütjük és jól lecsepegtetjük. Vigyázzunk, mert ahogy a szalonnából kezd kisülni a zsír, úgy elkezd az olaj „köpködni”.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.