sport szelet

Hamis sport szelet

sport szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz

4 ek kakaópor

25 dkg margarin

2 dl tej

20 dkg kristálycukor

0,5 dl rum vagy rumaroma

A tetejére:

20 dkg csokoládé

2 ek étolaj

Elkészítés:

A margarint, tejet és a cukrot felmelegítjük, hogy elolvadjon a vaj és a cukor is. Folyamatosan keverjük, hogy ne csapódjon ki a margarin zsírja.

Egy nagyobb tálba beletesszük a massza többi hozzávalóját.

Ha kéz meleg a margarinos tej, akkor hozzáöntjük és kézzel jól összegyúrjuk.

Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk folpack fóliával, és a kekszes masszát elegyengetjük benne.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit az étolajjal. Ezt úgy csináljuk, hogy egy lábosba kevés vizet teszünk, rá egy fémtálat, ebbe a darabolt csokit és olajat, majd teljes elolvadásig kevergetjük. Mindezt gáz felett 🙂 A tál ne lógjon bele a vízbe. Ha elolvadt a csoki, akkor beborítjuk vele a kekszes masszát.

Hűtőbe tesszük, míg a margarin újra meg nem dermed.

Tipp: Használhatunk ét vagy tejes tortabevonó csokit, esetleg megaradt mikulást vagy nyuszi csokit is.

Leave A Comment