Hamis sport szelet
- Ildi
- 2017-04-25
- Édesség/Desszert
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
4 ek kakaópor
25 dkg margarin
2 dl tej
20 dkg kristálycukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
A tetejére:
20 dkg csokoládé
2 ek étolaj
Elkészítés:
A margarint, tejet és a cukrot felmelegítjük, hogy elolvadjon a vaj és a cukor is. Folyamatosan keverjük, hogy ne csapódjon ki a margarin zsírja.
Egy nagyobb tálba beletesszük a massza többi hozzávalóját.
Ha kéz meleg a margarinos tej, akkor hozzáöntjük és kézzel jól összegyúrjuk.
Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk folpack fóliával, és a kekszes masszát elegyengetjük benne.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit az étolajjal. Ezt úgy csináljuk, hogy egy lábosba kevés vizet teszünk, rá egy fémtálat, ebbe a darabolt csokit és olajat, majd teljes elolvadásig kevergetjük. Mindezt gáz felett 🙂 A tál ne lógjon bele a vízbe. Ha elolvadt a csoki, akkor beborítjuk vele a kekszes masszát.
Hűtőbe tesszük, míg a margarin újra meg nem dermed.
Tipp: Használhatunk ét vagy tejes tortabevonó csokit, esetleg megaradt mikulást vagy nyuszi csokit is.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.