Borsópörkölt
- Ildi
- 2017-11-08
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet nem is emlékszem melyik szülőmtől „örököltem”. De mióta itthon is elkészítem, mindenkinek ínyére vált.
Hozzávalók:
750gr mirelit borsó vagy 2 doboz konzerv
2 kisebb fej hagyma
250gr frankfurti virsli
1 kk fokhagymasó vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk só
1,/3 kk őrölt feketebors
1 púpos kk pirospaprika
2 db kicsi sűrített paradicsom (kb 100gr)
1 púpos kk morzsolt majoranna
5 dl víz
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket.
Beletesszük a borsót és felöntjük vízzel. Ha konzerv borsót használunk akkor elég a konzervben lévő folyadék mennyisége is.
Ha megfőtt a borsó, beletesszük a karikára vágott virslit és pár percik főzzük.
Tálalhatjuk rizzsel vagy kenyérrel egymagában.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.