borsoporkolt

Borsópörkölt

Ezt a receptet nem is emlékszem melyik szülőmtől „örököltem”. De mióta itthon is elkészítem, mindenkinek ínyére vált.

Hozzávalók:

750gr mirelit borsó vagy 2 doboz konzerv

2 kisebb fej hagyma

250gr frankfurti virsli

1 kk fokhagymasó vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma

1 kk só

1,/3 kk őrölt feketebors

1 púpos kk pirospaprika

2 db kicsi sűrített paradicsom (kb 100gr)

1 púpos kk morzsolt majoranna

5 dl víz

Elkészítés:

A felkockázott hagymát megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket.

Beletesszük a borsót és felöntjük vízzel. Ha konzerv borsót használunk akkor elég a konzervben lévő folyadék mennyisége is.

Ha megfőtt a borsó, beletesszük a karikára vágott virslit és pár percik főzzük.

Tálalhatjuk rizzsel vagy kenyérrel egymagában.

Leave A Comment