Húsvéti sonka megfőzése
- Ildi
- 2017-04-19
- Húsvét
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3-4 db nagyobb babérlevél
1 marék szemes feketebors
5-6 db fokhagyma gerezd
2-2,5 kg sonka
Elkészítés:
A sonkát beletesszük egy fazékba.
Felöntjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót és 2,5-3 órán át főzzük közepes lángon.
Az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
Akkor készült el, ha a beleszúrt villáról nagyon könnyen leesik. A főző vízben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a sonkát lefedve a hűtőben tároljuk, a főző vizet felhasználásig műanyag flakonban a mélyhűtőben tartjuk. A főzővíz felhasználható bableveshez, babgulyáshoz, székelykáposztához esetleg töltött káposztához.