tarkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

tarkonyos raguleves

Ezt a levest először anyósomnál kóstoltam. Nagyon ízlett, így megpróbálkoztam vele itthon. Ő csirkemellből készítette, de mivel a levesben én annyira nem szeretem a húst, persze azért vannak kivételek, így én csontos csirke „alkatrésszel” szoktam csinálni. Így benne lesznek az aromák, zsírok. Ez lehet szárny, farhát, nyak, comb is. Lehet akár a farrészes csirkecombról levágott farrész csont is, persze levágva róla a farrészt, csak akkor ebből több darab kell.

Főzőtejszín helyett főzőkrémet használok, így sokkal sűrűbb lesz.

Készíthetjük konzerv zöldség helyett mirelittel is.

Hozzávalók:

1 kisebb fej hagyma

1 nagyobb db csontos csirke alkatrész

1,5 l víz

2 mk só

1 db szárnyas leves kocka

0,5 l főzőkrém

2 konzerv zöldborsó

2 konzerv csemegekukorica

4 ek morzsolt tárkony

pici bors

1 ek citromlé

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, majd egy pici olajon megdinszteljük.

Beletesszük a csirke alkatrészeket és kicsit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel és megfőzzük. Főzés közben ugyan olyan hab keletkezik rajta, mint a húslevesen, ezt leszűrhetjük egy kisebb szűrővel.

Ha megfőtt a csonton a hús, beletesszük a többi hozzávalót is, a konzervet nem szűrjük le és forrástól számítva még úgy 15 percig főzzük.

Leave A Comment