Savanyúság felöntő lé

Ezt a levet már használtam ezekhez: káposzta, gyöngyhagyma, paprika, fokhagyma, almapaprika és káposztával töltött almapaprika. Mindegyik nagyon finom és ropogós. Arra kell figyelni, hogy az üvegek amibe töltjük, el legyen mosva. A tető ne legyen hibás. Nem szoktam dunsztolni sem felfőzni.

3kg zöldségből kb 7 normál méretű befőttes üveg lesz

Hozzávalók:

2,2 liter víz

2 dl 20%-s ételecet

20 dkg kristálycukor

6 dkg só

12-15 db egész feketebors

7 db babérlevél

2 kk borkénpor

Elkészítés:

A borkénpor kivételével felforraljuk az alaplét.

Ha kihűlt akkor elkeverjük benne a borkénport.

Elrakásnál beletuszkoljuk a kívánt zöldséget a befőttes üvegbe, majd a lével felöntjük az üveget. Lehetőleg ne maradjon benne levegő és mehet rá a kupak. Nem szoktam dunsztolni sem felfőzni. Kb 2 hét múlva fogyasztható.

Leave A Comment