Palócleves

Ennek a levesnek a története onnan származik, hogy vettünk egy telket és a helyi vendéglátó egységben ezt ettük. Nagyon ízlett így ezt megcsináltam itthon is.

Hozzávalók:

2 db vöröshagyma

2 kk pirospaprika

0,5 kg sertéscomb

3 db babérlevél

2 kk őröltkömény

2/3 kk őrölt feketebors

1 kk fokhagymakrém

3-4 ek só

2 kk morzsolt majoranna

2 üveg zöldbab

1 vaskosabb fehérrépa

5 db sárgarépa

1 kg burgonya

2 kk 20%-s ételecet

1 kis poharas 20%-s tejföl

3-4 ek finomliszt

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük.

Beletesszük a felkockázott húst és kifehérítjük.

Mehetnek bele a fűszerek és felöntjük vízzel.

Ha majdnem megfőtt a hús, beletesszük a felvágott répákat.

Ha a répa elkészült, beletesszük a felkockázott burgonyát és a zöldbabot, amelyet előzőleg lecsurgattunk. A zöldbab vizéből tegyünk félre a habaráshoz is.

Ha elkészültünk a levessel, elkészítjük a habarást. A tejfölben csomómentesre elkeverjük a lisztet és adunk hozzá a zöldbab levéből, hogy folyós legyen. Így amikor beleöntjük a levesünkbe nem fog összecsomósodni.

Legvégül mehet bele az ecet, majd akinek kell az még ízlés szerint sózhajta