Csirkegyros

Az alappor szerint tarjából kellene elkészíteni, ami zsírosabb hús. Mivel nem vagyok oda ezért a hús fajtáért, ezért csirkemellet szoktam használni és kell még alá a sütésnél olaj a csirkemell szárazsága miatt.

Hozzávalók:

1 tasak knorr gyros alap+öntet

5 ek olaj az alapporhoz

2-3 ek olaj a sütéshez

1 kis pohár joghurt

800 gr csirkemell

Elkészítés:

Az alapport kikeverjük az 5 ek olajjal.

A csirkemellet felcsíkozzuk és összekeverjük az olajjal kikevert alapporral.

A joghurtba beletesszük az öntetport, elkeverjük és betesszük a hűtőbe.

A csirkemellet egy serpenyőben elkezdjük kisütni. Amikor a csirkemell kiengedte a levét, akkor hagyjuk lefőni róla és amikor elfőtte a levét, akkor egy kicsit megpirítjuk a húst.

Tálalhatjuk pitában, sütkrumplival salátával.

Leave A Comment